Waarom Zilver Kopen

Het is een vraag die menig beginnend belegger bezig zal houden, is het kopen van zilver beter dan het kopen van goud? Het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig te houden al er zit er wel een verklaring aan vast. Zilver kopen is niet per definitie beter dan goud kopen, zo luid het korte antwoord.

Als belegger hebt u op enig moment de keuze gemaakt om te gaan beleggen in edelmetalen. Nadat die beslissing genomen was, hebt u gekozen om in zilver, goud of nog andere metalen te gaan beleggen. Het is deze laatste keuze waarbij u de afweging hebt moeten maken of u in goud of zilver gaat beleggen. Het zal voor u dan ook duidelijk zijn waarom zilver kopen de beste optie op dat moment was voor u. Voor veel andere beleggers is het wellicht niet duidelijk waarom zilver kopen in bepaalde gevallen beter is dan het beleggen in goud.

Bij het kopen van zilver moet men een onderscheid maken tussen het kopen van zilveren munten en het kopen van baren zilver. Als u besluit om bepaalde zilveren munten te kopen zoals een Maple Leaf kopen dan kunt u hetzelfde voordeel genieten als u bij het kopen van goud hebt. Voor het kopen van goud geld namelijk dat u geen BTW hoeft te betalen. Bij het kopen van baren zilver ligt dat echter anders, u dient hierbij rekening te houden dat u 19% BTW moet betalen. Dit betekend dat als u een particuliere belegger bent, u pas echt rendement gaat maken als de koers van zilver meer dan 19% hoger is dan de prijs waar voor u het zilver aangekocht hebt. Dit is dus waarom zilver kopen een keuze is die goed overwogen moet worden en waarbij alle voor- en nadelen goed afgewogen moeten worden.

Het kopen van zilveren munten is voor particulieren dus een heel stuk interessanter dan het beleggen in baren zilver. De zilveren Maple Leaf is één van de munten waar u geen BTW over hoeft te betalen. De voordelen van zilver kopen in de vorm van deze munten is dus in ieder geval 19% aan BTW die u niet hoeft te betalen. Dit betekent dus ook dat u direct begint met rendement opbouwen over uw belegging. De rendementen kunnen ook bij zilver behoorlijk oplopen als de koers zich blijft ontwikkelen zoals het de afgelopen tien jaar heeft gedaan. Het feit dat het koersverloop van zilver over het algemeen minder grillig is als die van goud kan voor u een reden zijn waarom zilver kopen juist voor u de beste keuze is. Er zijn nog meer redenen waarom zilver kopen een goede vorm van beleggen is. Één daarvan is de geringe waarde die zilver heeft ten opzichte van bijvoorbeeld goud. Het klinkt wellicht vreemd maar u kunt in zilver beleggen met relatief kleine bedragen, dit zorgt er natuurlijk wel voor dat de bedragen die u verdient met uw beleggingen ook kleiner zullen zijn ook al zijn de winst percentages gelijk. Toch zorgt het kopen van zilver er voor dat u al een aardige hoeveelheid zilver in uw bezit hebt voor een paar honderd euro, in vergelijking zou u met goud voor dat bedrag slechts over enkele grammen beschikken.

De geringere waarde zorgt er dus voor dat u een groter gewicht aan zilver koopt voor hetzelfde bedrag. Hier komt nog bij dat zilver bijna de helft lichter is dan goud, een kilo zilver kopen vraagt dus bijna twee keer zoveel plaats is als een kilo goud. Deze twee feiten samen zorgen er voor dat u als snel een behoorlijk volume aan zilver in uw bezit hebt. U zult hier dan ook rekening mee moeten houden als het op de opslag van uw beleggingen aankomt. Als u voor grote bedragen aan zilver kopen wilt dan zult u over voldoende opslag ruimte moeten beschikken, als u een kluis gekocht hebt voor het bewaren van uw gouden beleggingen en u stapt over op het kopen van zilver dan zou deze al snel te klein kunnen zijn. De opslag van grotere hoeveelheden zilver bij bedrijven die hier in gespecialiseerd zijn zou een goede optie kunnen zijn. Zoals u ziet komt er het een en ander kijken bij het beleggen in zilver en als u weet waar u aan begint dan is dat de reden waarom zilver kopen ook voor u een goede belegging kan zijn.