Maple Leaf vs Goudbaren

De mensen die goud kopen in een bepaalde vorm doen dat meestal heel erg bewust. Zo is de keuze van Maple Leaf vs goudbaren dan ook meestal ingegeven door een mening die al aanwezig was of door een praktische ingeving. Op deze pagina zullen wij beide vormen van goud kopen vergelijken waarbij wij naar de voordelen en nadelen zullen kijken.

Om maar gelijk met de nadelen Maple Leaf kopen te beginnen, de Maple Leaf is een munt die door de Canadian Mint wordt geslagen. Dit betekend dus dat voordat u de munt bij uw handelaar aan kunt schaffen, deze eerst vanuit Canada hiernaartoe moet worden getransporteerd. U zult ongetwijfeld begrijpen dat de kosten die hier aan verbonden zijn niet door de Canadian Mint of door uw handelaar voor hun rekening genomen worden. De voordelen goudbaren bieden is dat deze in tegenstelling tot Maple Leaf munten veel dichter bij huis gemaakt worden. De transportkosten zullen in dit geval dus een heel stuk lager zijn en dat ziet u terug in de verkoop prijs. Dit betekend dus dat als u Maple Leaf vs goudbaren vergelijkt, dat de prijs van goudbaren dus iets voordeliger is en dat u daarom ook iets meer goud voor uw euro zult krijgen. Ook zult u rekening moeten houden met het feit dat er een kleine winstmarge door uw handelaar in rekening gebracht kan worden die de prijs ook beïnvloed.

De prijs die u in rekening gebracht wordt hangt ook af van de prijs die uw handelaar in rekening gebracht wordt. Dat wil zeggen dat voor goudbaren de goudprijs op dat moment betaald zal moeten worden en de waarde Maple Leaf munten af hangt van waar de Canadian Mint ze voorwil verkopen. In een vergelijk van goudbaren vs Maple Leaf munten zult u zien dat Maple Leaf munten veelal iets duurder zijn. Uiteindelijk zal die prijs ook doorberekend worden aan u want iemand zal het prijsverschil moeten betalen. Toch zijn er ook zeker voordelen Maple Leaf munten te melden die het juist zeer de moeite waard maken om hiervoor te kiezen. Het feit dat het een gouden munt kopen kunt door de aanschaf van een Maple Leaf die de status van wettig betaalmiddel, ofwel Legal Tender, heeft, betekend dat de munt streng gecontroleerd wordt en aan strenge eisen voldoet. Als u de Maple Leaf vs goudbaren vergelijkt zult u een zeer duidelijk verschil kunnen zien tussen de kenmerken van goudbaren en gouden munten zoals de Maple Leaf.

Dit is ook gelijk een van de nadelen goudbaren hebben en waar u wel degelijk rekening meer moet houden. De makers van goudbaren kunnen hun eigen ontwerp kiezen voor de baren, dit dient echter wel binnen bepaalde grenzen te gebeuren omdat ze erkend zijn door de LBMA (London Bullion Market Association). Toch zult u al snel zien als u de goudbaren vs Maple Leaf munten vergelijkt dat goudbaren veel minder kenmerkende eigenschappen hebben. Dit zal u op zich niet zo heel veel uitmaken maar u kunt zich wel voor stellen dat dit bij verkoop een verschil kan maken. De goudbaren die door de LBMA erkende fabrikanten zijn gemaakt zullen over het algemeen snel geaccepteerd worden bij professionele inkopers. Toch behoord het tot de nadelen goudbaren dat een inkoper toch wat meer controles uit moet voeren om te verifiëren of de goudbaar helemaal echt is. Als u de Maple Leaf vs goudbaren vergelijkt dan zult u al snel zien dat de Maple Leaf munten door alle specifieke kenmerken zeer eenvoudig op echtheid te controleren zijn.

Op dit moment moeten we wel zeggen dat dit voornamelijk geld voor de kleinere goudbaren, bij de grote goudbaren is het verhaal beduidend anders. De voordelen goudbaren komen vooral bij de grotere goudbaren naar voren als de goudbaren liggen opgeslagen in een door de LBMA erkende opslag. Dit betekend namelijk dat u de goudbaren kunt verkopen zonder dat de opkoper de goudbaren heeft gezien. Dit is duidelijk een zeer groot voordeel, u hoeft niet zelf voor opslag te zorgen door de goudbaren in de erkende opslag te laten liggen en u kunt ze zonder ze te laten zien verkopen. In de vergelijking van Maple Leaf vs goudbaren is dit duidelijk in het voordeel van de goudbaren maar we hebben het dan wel over goudbaren van een kilo of meer en dat zijn niet de hoeveelheden die u aan wilt kopen als u naar Maple Leaf munten zoekt. De nadelen Maple Leaf munten hebben vallen al snel in het niet in vergelijking tot deze goudbaren gewichten en de bijbehorende aankoop bedragen. Naast het feit dat u ze zeer eenvoudig kunt verkopen kunt u ook tot de voordelen Maple Leaf munten rekenen dat ze gewoon heel erg mooi zijn en u ze ook gewoon uit kunt stallen terwijl ze in waarde toenemen.