Kilo Zilver Kopen

Zoals u ongetwijfeld weet is zilver kopen een vorm van beleggen waar een paar haken en ogen aanzitten die u goed moet overwegen alvorens u hier in stapt. Hierbij maakt het eigenlijk niet uit of u 100 gram zilver koopt of een kilo zilver aanschaft, het zijn dezelfde haken en ogen waar u rekening mee moet houden maar uiteindelijk zullen het toch de voordelen zijn die voor u de doorslag geven.

De haken en ogen die aan een kilo zilver kopen zitten mogen zo langzamerhand wel bekend zijn, de aankoop van zilveren baren is namelijk belast met BTW. Als particulier zult u dus deze BTW moeten betalen en moet u deze dus eerst aan de hand van de zilverprijs terugverdienen alvorens u winst gaat maken. Voor bedrijven ligt dit een beetje anders omdat zij de BTW terug kunnen claimen en de BTW die zij bij verkoop in rekening brengen weer afdragen. Als u als particulier belegger echter een kilo zilveren munten aan koopt dat hoeft u hier geen BTW over te betalen en daarom bieden handelaren dan ook vaak een assortiment van een kilo diverse zilveren munten aan.

De voordelen van een kilo zilver kopen ofwel 1 Maple Leaf kopen zijn echter ook overduidelijk. Omdat u voor een groter bedrag aan zilver koopt zal het bedrag dat u aan winst gaat maken ook groter zijn. Het bedrag dat u voor een kilo zilver moet betalen was begin 2011 bijna net zo hoog als dat u voor een Troy Ounce goud moest betalen. Hieruit blijkt dat de prijs van zilver een beetje achter blijft bij de prijs van goud en voor beleggers is dat goed nieuws want de zilver prijs zal iets van haar achterstand in gaan lopen. De verhouding tussen de prijs van zilver en de prijs van goud is iets dat goed door beleggers in de gaten gehouden wordt. Hoe groter dit getal is hoe verder de prijs van zilver achter blijft bij de prijs van goud, beleggers maken dan de afweging hoe groot de kans is dat zilver de achterstand in gaat halen en of zij bij het beleggingsmetaal kopen kilo zilver of juist een Troy Ounce goud willen aankopen.

Dat de prijs van zilver door blijft groeien is een feit, het is echter de vraag wanneer dit snel of juist langzaam gaat. Voor beleggers maakt dit niet zo heel veel uit, zij willen juist voor een zo laag mogelijke prijs een kilo zilver kopen en als de prijs voldoende gestegen is hun winst nemen. Dit is echter geen scenario dat zich in een kort tijdsbestek af speelt, beleggingen in edelmetalen zijn over het algemeen beleggingen op de langere termijn. U kunt er natuurlijk voor kiezen om een kilo zilver aan te kopen en dit te verkopen als de koers 5% hoger is, maar de echte winst behaald u pas als de koers nog verder omhoog gaat. Hiervoor zult u dus veel langer moeten wachten met het verkopen van uw kilo zilver en bijvoorbeeld pas tot verkoop over gaan als de prijs 50% of meer gestegen is. Prijsstijgingen van 50% lijken misschien wel overdreven maar in de wereld van het beleggen in edelmetalen is dit niet uitzonderlijk. Zeker op de langere termijn kan een kilo zilver kopen snel dit soort rendementen op leveren en daar kunt u ook van profiteren.

Een bijkomend voordeel van bij het zilver aan kopen kilo zilver te verkiezen boven een lagere hoeveelheid is dat de met de aankoop gepaard gaande kosten over een grotere hoeveelheid zijn uit te smeren. Het maakt voor de administratie en verzend kosten namelijk niet uit of u nou 100 gram zilver of juist een kilo zilver kopen wilt. De kosten zullen even hoog uit vallen en u verdient deze kosten met de aankoop van een kilo zilver veel sneller terug. Nadat deze kosten terug verdient zijn is alles wat u meer verdiend dus extra winst die u bij kunt schrijven. Daarmee is een kilo zilver kopen dus uitermate geschikt voor beleggers die de mogelijkheid hebben om grotere bedragen in één maal te beleggen en daarmee in één maal een hogere winst kunnen behalen. Dit gaat zeker lukken als de koers van zilver de achterstand die het heeft op de koers van goud in gaat halen.