100 Gram Zilver Kopen

Zoals u weet kan het beleggen in zilver om verschillende redenen interessant zijn. Zilver kopen kunt u op diverse manieren doen waarbij u in zilveren munten kunt beleggen of voor zilverbaren kunt kiezen. In dit laatste geval zijn er baren van verschillende gewichten beschikbaar waarbij 100 gram zilver vaak als kleinste zilver baar te koop is.
Het grootste voordeel van 100 gram zilver kopen mag duidelijk zijn, voor een gering bedrag komt u in het bezit van een mooie hoeveelheid zilver. Door uw geld in zilver te beleggen zal het niet aan inflatie onderhevig zijn en kunt u op een later moment zelfs een mooie beleggingswinst incasseren. Naast het voordeel dat u een heel mooi stuk edelmetaal in uw bezit hebt dat u een leuke beleggingswinst op kan leveren zitten er wel degelijk een paar nadelen aan het beleggen in zilver. Bij een zilveren Maple Leaf kopen zijn deze nadelen echter beperkt omdat munten nooit minder waard worden en u minder kosten te betalen hebt, denkt u hierbij aan het feit dat de Maple Leaf één van de zilveren munten is die is vrijgesteld van het betalen van BTW. De enige kosten die u bij aankoop in rekening gebracht kunt krijgen zijn eventuele administratie en verzend kosten. Een nauwkeurige selectie van de handelaar waar u uw aankopen doet kan u veel geld besparen.

Bij het beleggen in grotere hoeveelheden zilver en zilverbaren in het bijzonder, moet u goud opletten of de kosten de baten niet overstijgen. Het in baren van 100 gram zilver kopen brengt met zich mee dat een handelaar verplicht is om u BTW in rekening te brengen. Dit betekent dus dat u als particulier 19% meer betaald dan de op de internationale zilverprijs gebaseerde aankoopprijs van uw zilver. Anders dan bij een zilveren Maple Leaf kopen zal de koers van zilver dus eerst 19% moeten stijgen alvorens u de inflatie terug verdient en pas daarna gaat u ook winst maken op uw beleggingen. U dient hier dus rekening mee te houden als u een particuliere belegger bent en zilver baren aan wilt kopen voor beleggingsdoeleinden. Anders wordt het als u 100 gram zilver kopen wilt uit naam van een bedrijf. Bedrijven kunnen, omdat zij zelf ook BTW afdragen en in rekening brengen, de over de aankoop betaalde BTW veelal terug krijgen. Waar natuurlijk ook bedrijven rekening mee moeten houden zijn de kosten die aan zilver kopen verbonden zitten. Vooral aan het aan huis laten bezorgen van uw beleggingszilver zitten kosten voor administratie en verzenden verbonden. Deze verzendkosten bestaan naast de veilige verpakking uit het aangetekend verzenden en de verzekering van de verzending. De aankoop van 100 gram zilver alleen kan op deze manier dan ook onvoordelig uitvallen en het in soms dan ook aan te bevelen om juist een grotere hoeveelheid in één maal aan te kopen om zo de bijkomende kosten te verdelen.
Het voordeel dat u voor een gering bedrag in het bezit komt van een hoeveelheid zilver die nooit haar waarde zal verliezen is voor beleggers van doorslaggevend belang om juist in zilver te gaan investeren. 100 gram zilver kopen kan voor u een opstap zijn naar het beleggen van grotere bedragen. Ook kan het u ook de nodige flexibiliteit bieden als u bijvoorbeeld regelmatig 100 gram zilver koopt en niet uw hele voorraad in één maal verkopen wilt als de prijs daar aanleiding toe geeft. Het beleggen van kleinere bedragen in zilver is bijzonder interessant voor beleggers die niet zomaar honderden of zelfs duizenden euro’s op tafel kunnen leggen om te beleggen in goud. Als u dit doet in de vorm van een zilveren Maple Leaf kopen dan bent u ondertussen in het bezit van een prachtige munt die niet aan waarde verliest. Zilver kopen in de vorm van baren is puur een vorm van beleggen en u dient goed rekening te houden met het feit dat u in dit geval BTW moet betalen. Hoe het ook zij, als u er over nadenkt om in zilver te gaan beleggen dan zult u zich goed voor moeten bereiden op alles wat er bij komt kijken. 100 gram zilver kopen meestal een beginpunt voor beleggers om de smaak te pakken te krijgen en hun bezit daarna uit te bouwen naar de aankoop van grotere hoeveelheden.